2017 m. liepos 27–28 dienomis Britų muziejuje –  „ResearchSpace“ konferencija „Building Cultural Heritage Knowledge“

2017 m. liepos 27–28 dienomis Britų muziejuje vyks „ResearchSpace“ konferencija „Building Cultural Heritage Knowledge“. Konferencija nemokama. Kelionės ir apgyvendinimo išlaidas turės susimokėti patys dalyviai.

Registracija: https://www.eventbrite.co.uk/e/building-cultural-heritage-knowledge-tickets-33012703886 .

Šioje konferencijoje bus siekiama aptarti iššūkius, kurie kyla tarp kultūros paveldo institucijų, universitetų ir kitų suinteresuotų asmenų kuriant tvarias žinias.

Konferencijos metu bus bandoma atsakyti į šiuos klausimus:

  • Kaip įmanoma sujungti žinias, įgūdžius ir patirtį, kad būtų galima sukurti skaitmeninius išteklius, kurie turėtų aukštą mokslinę vertę, prasmingą turinį ir būtų įdomūs įvairiai auditorijai?
  • Kaip gali tarpdisciplininis darbas būti praktiškai palaikomas?
  • Kaip gali skaitmeninių tyrimų rezultatai būti akademiškai patikimi ir prieinami pakartotiniam panaudojimui vykdant kitus projektus?
  • Kaip galime išvengti žinių fragmentavimo, bei skaitmeninių technologijų atnešamų žinių kūrimo ir perdavimo proceso sutrikimų?
  • Kokį vaidmenį saugant skaitmeninimo proceso metu sukurtą informaciją ir ją viešinant turėtų atlikti kultūros paveldo institucijos ir organizacijos?

Pranešimuose bus pateikiami žmonių ir projektų, bandančių atsakyti į šiuos klausimus, principai, metodologijos, technikos ir požiūriai, pateikiami praktiniai šių klausimų sprendimai. Konferencijoje planuoja daug dėmesio skirti ne tik informacijos integravimui ir sujungimui, bet ir skirtingos kilmės, įgūdžių, patirties žmonių ir žinių sujungimui.

Parengė Ieva Petkevičiūtė

Atnaujinta: 2017-05-03